Projective Landscape

Leave a comment
Co-organisator / Congres / TU Delft faculteit Bouwkunde / Werk
Projective landscape congres TU Delft 2004

De internationale ‘Projective Landscape’-conferentie in 2006 bracht een aantal van de voornaamste internationale architectuurtheoretici waaronder Robert Somol, Sarah Whiting, Michael Speaks, M. Christine Boyer en K. Michael Hays samen in Delft. Het onderwerp: verschillende benaderingen van de architectuurpraktijk.

Een must-read om het onderwerp van het congres te begrijpen: ‘Notes around the Doppler-effect and other moods of modernism’ (Robert Somol & Sarah Whiting). Dirk van der Heuvel reageerde op Archined op het betoog van de auteurs van het artikel in hun bijdrage op het congres.

De organisatie was in handen van een groep studenten onder begeleiding van Lara Schrijver (Universiteit Antwerpen) en Jasper de Haan (TU Delft). Een overzicht van de lezingen en debatten is op de website van initiatiefnemer Edwin Gardner te vinden. Het congres is in samenwerking met studievereniging Stylos, faculteit Bouwkunde TU Delft georganiseerd. Een speciale uitgave van Pantheon, het tijdschrift van D.B.S.G. Stylos, is op issuu terug te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.