Kunstwerk met 9 miljoen views

Leave a comment
Blog / Vers Beton
Maasvlakte 2-De Zandwacht

Grote kunstwerken op openbare plekken, dat zou je het specialisme van Observatorium kunnen noemen. De Zandwacht op de Maasvlakte, de Leuvetrappen, de ‘voetgangers’ fly-overs op het Kleinpolderplein. Vers Beton sprak de drie Rotterdamse ‘kunstitecten’ over hoe hun werk de beleving van de openbare ruimte verandert.

Andre Dekker, Ruud Reutelingsperger en Geert van de Camp glimlachen breed van trots: “Heb je al gezien dat een rapper onze sculptuur heeft gebruikt voor z’n videoclip?” Inderdaad, Lil’ Kleine prijkt in de clip ‘Loterij’ op de Zandwacht, een kunstmatige duin van beton, die Observatorium op het strand van de Tweede Maasvlakte plantte. Het lijkt alsof Lil’ Kleine in een mediterrane omgeving staat, tegen het decor van een strakblauwe lucht.

“Die Maasvlakte is ZO mooi”, stellen de heren van Observatorium, “De oude zeedijk van Maasvlakte 1, de Noordzee met de schepen op weg naar de haven en de nieuwste havens…” Met de opening van de Zandwacht in 2015 gaf Observatorium ook de Tweede Maasvlakte een bestemming. De vorm en de uitvoering van het werk ontstonden als vanzelf in de hoofden van de kunstenaars: “Wat gebeurt er als je lang genoeg op een duin staat? Dan word je zelf een duin!”

Lees het hele artikel

Kunstwerk met 9 miljoen views

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *