Week van het Lege Gebouw 2015

Leave a comment
H-team / Onderzoek / Platform VOER / Werk / Workshop
WvhLG15_foto Mark Minkjan

Week van het Lege Gebouw 2015

Na vijf dagen hard werken tijdens de 3e Week van het Lege Gebouw werden op 8 juni 2015 zes uiteenlopende plannen voor het leegstaande kantoorpand La Cascade in Amsterdam Sloterdijk gepresenteerd. Zowel de oorspronkelijke functie van het gebouw als de monotonie van het kantoorgebied bleken bronnen van inspiratie.

Teun was vanuit het H-team betrokken bij de voorbereidingen van de workshopweek, waar hij vanuit Platform VOER al in 2013 en 2014 ervaring op had gedaan. Samen met de juryleden waaronder H-team voorzitter Gerben van Dijk, bekeek hij op de laatste middag de zes voorstellen voor de herbestemming van het lege kantoor. De teams waren elk van een verschillende samenstelling, met studenten en docenten van de opleidingen bouwkunde, cultureel erfgoed, architectuur, stedenbouwkunde en facility management.

Eén van de meest realistische plannen was omvorming van de kantoorkolos tot huurwoningen. betaalbare woningen (van tussen de 700 en 900 euro per maand) gaan als warme broodjes over de bank in de Amsterdamse vastgoedmarkt. Het is een beter alternatief dan sloop en nieuwbouw omdat het duurzamer is om van een bestaand casco gebruik te maken, volgens één van de deelnemende studenten.

Lees op Platform VOER het volledige verslag (door Annette Wiesman) van de workshopweek in de vorm van het artikel Vastgoedlogica clasht met ideeën nieuwe generatie en Hoe transformeer ik een doorsnee kantoorgebouw.

Op de website van de Week van het Lege gebouw is een magazine met diverse interviews, beschrijving van de opgave en de zes plannen van de studententeams te vinden.

WvhLG 2015, eindpresentaties.

WvhLG 2015, eindpresentaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.