Eo Wijers-prijsvraag: naar een Energieneutrale Stedendriehoek

Leave a comment
Coördinator / Eo Wijers-stichting / Prijsvraag / Werk
Atelier Eo Wijers Stedendriehoek foto Erwin Zijlstra

Van augustus 2014 tot augustus 2016 was Teun coördinator van de Eo Wijers-prijsvraag. De prijsvraag, die driejaarlijks wordt uitgeschreven door de Eo Wijers-stichting, gaat over bovenregionale ruimtelijke vraagstukken. Ontwerpers worden uitgedaagd voor de prijsvraag in samenwerking met experts uit andere vakgebieden oplossingen voor ruimtelijke transitieprocessen te maken.

Naar een energieneutrale Stedendriehoek

Het thema van de 10e editie van de prijsvraag was ‘Stedelijke regio’s in transitie’ in de prijsvraagregio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen). Een energieneutrale Stedendriehoek in 2030 vormde de inzet voor de prijsvraag. In totaal namen 24 teams deel aan de prijsvraag. Anne Seghers heeft in een magazine de stand van zaken opgemaakt, tot en met de vier Ateliers die geleid hebben tot de oprichting van een CleanTechLab. Het magazine bevat interviews met diverse betrokkenen en toont in woord en beeld de ambities van de vier teams voor een vervolg op hun prijsvraaginzending.

Van Droom naar daad

De film ‘Van droom naar daad’ volgt het prijsvraagproces vanaf de prijsuitreiking op 11 september 2015 tot februari 2016 als de vier teams met de beste inzendingen hun ideeën samen met belangrijke spelers in de Stedendriehoek hebben gedeeld in een reeks Ateliers. De Ateliers hebben op drie niveaus tot vervolg geleid: de ‘markt’, de ‘fabriek’ en het ‘laboratorium’. In de ‘Van droom naar daad’ staan deze drie begrippen centraal en vertelt Sebastiaan van ‘t Erve welke vervolgstappen de Stedendriehoek na de prijsvraag aan de slag gaat.

EO Wijers Stichting_Tussen Droom en Daad_2016 from Het Kader on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.