Controversiële sloop Tweebosbuurt: kunnen huurders straks in hun wijk blijven wonen?

Leave a comment
Blog / Vers Beton

De politieke strijd rondom de sloop in de Tweebosbuurt, de afgelopen maanden, biedt geen soelaas voor huurders. Op 29 november valt het definitieve besluit in de gemeenteraad, precies twee jaar na het Woonvisie-referendum. Dit zijn de overwegingen die leidden tot de controversiële beslissing.

Allereerst de cijfers: in juli werd in de Tweebosbuurt (Afrikaanderwijk) door woningcorporatie Vestia de sloop van 599 woningen en bedrijfsruimten aangekondigd. Daarvoor in de plaats komen 374 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen: 130 nieuwe sociale huurwoningen, 101 vrije sector huurwoningen en 143 vrije sector-koopwoningen. Er worden 90 sociale huurwoningen gerenoveerd.

Sinds de huurders zijn geïnformeerd over de sloop, is er nog altijd geen definitief besluit genomen, maar de kans is groot dat op de sloop donderdag 29 november in de beslissende raadsvergadering, definitief wordt. De zes coalitiepartijen houden namelijk vast aan het beleid voor Zuid dat in 2016 in de Woonvisie en in het Nationaal Programma Rotterdam Zuid is vastgelegd.

Lees het hele artikel op Vers Beton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.