Architecture City: De Gevangenis

Leave a comment
Podcast / Radiomaker / Werk

Architecture City is een radioshow op het Rotterdamse radiostation Operator gemaakt en gepresenteerd door Catja Edens, Teun van den Ende en Jorn Konijn. In Architecture City bestaat uit gesprekken en interviews over architectuur en steden. De Gevangenis was op 2 december 2017 het thema van de eerste van een reeks thematische afleveringen.

Vanuit de theekoepel op de Van Nellefabriek maakten de drie radiomakers hun show met uitzicht op de beroemde Schiegevangenis. Geen betere setting voor een uniek interview dat Catja Edens had met architect Carel Weeber, ontwerper van deze gevangenis (maar ook de Rotterdamse Peperklip en voorheen De Zwarte Madonna): “Ik vond over het algemeen dat gevangenissen er vrij saai uitzagen. Dus ik dacht, kom op, hupsakee…”

Bijlmerbajes en Haarlemse koepegevangenis

Verder sprak Architecture City met architect Annette Bos over haar fascinatie voor het panopticon en haar transformatie-ontwerp voor de koepelgevangenis in Haarlem. Architect Lorien Beijaert, samen met Arna Mackic oprichter van studio LA, vertelt over hun studie naar de tralies van de Bijlmerbajes.

Je kunt je op Soundcloud abonneren op het Architecture City-kanaal. Of luister de podcast over de Gevangenis van Architecture City terug via Operator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *