Na de sloop op Zuid: kan Vreewijk de vraag naar huurwoningen opvangen?

Leave a comment
Blog / Vers Beton

Veel bewoners in Rotterdam-Zuid moeten vanwege sloop de woning uit. Zij willen graag op Zuid blijven, in de buurt van hun werk en sociale relaties. Is Tuindorp Vreewijk in staat een nieuw thuis te bieden aan huurders?

Sinds kort is het duidelijk wat de uitvoering van de Woonvisie betekent voor huurders in de Afrikaanderwijk, Hillesluis, Bloemhof, Tarwewijk en Charlois. In deze zogenaamde ‘focuswijken’ heeft de gemeente met woningcorporaties een ambitieus sloop- en renovatieprogramma. Er komen middeldure huur- en koopwoningen voor terug. Het gevolg: het is steeds moeilijker voor huurders met een laag inkomen om een woning te vinden op Zuid.

Tuindorp Vreewijk ligt vlakbij de focuswijken. Omdat er veel huurwoningen staan, kan het honderd jaar oude tuindorp misschien uitkomst bieden in de acute vraag naar huurwoningen. Als je nog nooit in Vreewijk bent geweest, moet je écht eens gaan kijken. Het is niet spectaculair, zoals de Wilhelminapier. Je zult Vreewijk niet zo makkelijk op een site van Rotterdam Marketing vinden. Maar ook in Vreewijk bonkt het hart van Rotterdam, een groen hart welteverstaan.

Lees het hele artikel op Vers Beton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.