Let’s meet in Writing

Leave a comment
Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam / Moderator / UABB, Shenzhen-Hong Kong bi-city Urbanism-Architecture Biennale / Werk
entree machine hall UABB Shenzhen

Op 14 December 2013 vond het debat Let’s meet in Writing plaats als onderdeel van de Shenzhen-Hong Kong bi-city Urbanism-Architecture Biënnale. De Chinese Biënnale vond plaats in een oude glasfabriek die o.l.v. curatoren Ole Bouman en Jorn Konijn was omgevormd tot tentoonstellings- en evenemententerrein tussen oktober 2013 en februari 2014.

Teun was door de Nederlandse ambassade in Guangzhou uitgenodigd als curator van het debat. Edwin Gardner en Christiaan Fruneaux van bureau Monnik presenteerden als inzet voor het debat hun lopende onderzoek Babel, naar de mogelijkheid van een gedeeld Europees logografisch schrift. Bij een logografisch schrift wordt voor elk woord of begrip een apart symbool gebruikt, een zogenaamde logogram. Doordat deze tekens een symbolische en niet een fonetische waarde hebben is het schrift universeel te gebruiken, ook door mensen die niet elkaars taal spreken. Een voorbeeld van een logografisch schrift zijn de hiërogliefen maar ook het Chinese karakterschrift. Lees meer over achtergrond en inhoud van het debat op de website van Monnik.

Debat Lets meet in writing UABB Shenzhen

Debat Lets meet in writing UABB Shenzhen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.