Jury Jonge Maaskantprijs 2019

Leave a comment
Jurylid / Maaskantstichting

Samen met Marijn Schenk (Next Architects) en Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool) vormde Teun in 2019 de jury van de jonge Maaskantprijs. Donna van Milligen Bielke (1983) won de prijs op basis van de consequente aanpak waarvan haar werk getuigt, dat blijk geeft van enorm ontwerptalent.

Uit het juryrapport: “Haar werk beweegt zich juist op het grensvlak van architectuur en de stad. Met ingenieuze precisie verbindt Van Milligen Bielke bestaande en nieuwe structuren met elkaar. Haar heldere architectonische taal gaat terug tot de essentie zonder nostalgisch te zijn en overtuigt in het creëren van openbaarheid en mogelijkheden tot toe-eigening, wat de jury interpreteert als een inclusieve ontwerpbenadering.”

“Met ingenieuze precisie verbindt Van Milligen Bielke bestaande en nieuwe structuren met elkaar. Daarmee laat ze nieuwe stukken stad ontstaan die niet radicaal breken met het bestaande, maar er een laag aan toevoegen. Haar heldere architectonische taal gaat terug tot de essentie zonder nostalgisch te zijn en overtuigt in het creëren van openbaarheid en mogelijkheden tot toe-eigening, wat de jury interpreteert als een inclusieve ontwerpbenadering.”

Donna van Milligen Bielke. Copyright: Sanne van Hecke
Donna van Milligen Bielke – copyright: Sanne van Hecke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.